Locatie tips en Lasergame spelvarianten van Tentje-huren.nl 

Tips voor lasergamelocaties,

In de meeste gevallen worden onze lasergamepakketten in het bos/park of in en om huis gebruikt. Maar ook andere locaties (binnen of buiten) zijn zeer geschikt voor het lasergamen. Het hangt sterk van de beschikbare locatie af welk speelgebied voor u het beste is. Op locatie is het leuk om het lasergamen te combineren met een originele manier van eten en/ of drinken. Denk hierbij aan een barbecue, picknick in het bos of organiseer een kampvuur! Houd hierbij wel rekening met de veiligheid en zorg bij een kampvuur of barbecue voor toestemming op locatie.

Hier enkele voorbeelden van spellocaties:

Speel-plaatsen / tuinen bij u in de buurt,

Ook uw eigen woonwijk kan prima voor het spelletje worden gebruikt. Kinderen hebben vaak de grootste fantasie om zich op plekken te verstoppen. De speeltoestellen in de speeltuin zijn namelijk prima te gebruiken als obstakels!

Lasergamen in het bos of park,

Een bos of park is uitermate geschikt voor het lasergamespelletje. Gebruik de bomen en struiken om achter te verschuilen en kinderen zullen zich prima vermaken!

Sporthal bij u in de buurt,

Vaak kan tegen een voordelig tarief al snel een gedeelte van een sporthal worden gehuurd. Gebruik vervolgens de verschillende sportmaterialen om hier obstakels van te maken. De sporthal kan van binnen ook erg donker worden gemaakt. Zeker een aanrader! Neem contact op met de sporthal bij u in de buurt.

Lasergamen in een (lege) schuur of loods,

Misschien kent u wel iemand die een grote loods of schuur tot zijn beschikking heeft. Ook hier kan met eenvoudige materialen (tafels, stoelen, afdekzeil, etc.) obstakels worden gemaakt.

Lasergamen in huis / bedrijfs- of kantoorpand,

Beschikt u over een groot huis? Ook het huis in combinatie met de achtertuin is een prima plek om te lasergamen. Vaak zijn hier voldoende verstopplekken te vinden. Ook een bedrijfs- of kantoorpand kan een mooie lasergamelocatie zijn!

 Lasergame spelvarianten:

Er zijn zeer veel spelvarianten en spelvormen mogelijk. Hieronder enkele voorbeelden van verschillende lasergame spelvormen. 

Knock-out spel,

De spelers proberen zo lang mogelijk in het spel te blijven. Als een speler geen levens meer heeft dan verlaat hij het spel. Het spel kan een bepaalde tijd gespeeld worden of zo lang doorgaan tot er nog maar één speler over is.

Team tegen team,

Verschillende teams gaan de strijd met elkaar aan. Het doel is alle spelers van de andere teams uit te schakelen.

VIP spel,

Maak verschillende teams. Wijs bij elk team een VIP (very important person) aan. Deze VIP dient herkenbaar te zijn voor de tegenstanders. Je moet de VIP van je team beschermen. Zodra je VIP geen levens meer heeft is je team uitgeschakeld. Als een speler geen levens meer heeft moet de speler eerst naar een bepaald punt van het speelveld toe, voordat hij weer nieuwe levens mag krijgen.

Targetspel,

Verstop meerdere targets in het veld. Laat de teams 10 a 15 minuten spelen. Het team met de meeste targets in zijn teamkleur heeft gewonnen. Als een speler geen levens meer heeft moet de speler eerst naar een bepaald punt van het speelveld toe, voordat hij weer nieuwe levens mag krijgen.

Verover de vlag,

Elk team krijgt een target die verdedigd moet worden. De andere teams moeten de target proberen te "veroveren". Een team is uitgeschakeld nadat het target 5 levens heeft verloren door dezelfde teamkleur. Dat kan je zien als target snel blijft knipperen

Sniper,

Er worden teams gemaakt van 2 personen, het team dat als laatste, met beide teamleden “in leven “ overblijft is het winnende team.

 
© 2009 - Tentje-huren.nl