Trouwen in eigen tuin. Tentje-huren.nl

 

Jullie bruiloft in je “eigen” tuin.

 

Trouwen in eigen tuin is de afgelopen jaren populairder dan ooit. Veel mensen zien de mooiste plaatjes voorbij komen op sociale media en horen alle positieve verhalen van vrienden en bekende. En dan laat het je niet meer los.…als aanstaande bruidspaar, dit is het hoe jij het ook wil hebben, maar dan helemaal in je eigen stijl, je eigen ideeën, lekker losjes en no nonsens! Natuurlijk heeft trouwen in eigen tuin al deze voordelen en dat het ook uniek en origineel is, dat is wel zeker! 

 

 

Wat is er romantischer dan trouwen in je “eigen” tuin? 

Waar moet je zoal rekening mee houden als je hiervoor kiest? Hieronder enkele tips waarmee je alvast een begin kan maken met de voorbereiding voor een fantastische bruiloftsfeest in de tuin!

 

   

Als je op zoek bent naar een manier om je buiten bruiloft echt te personaliseren, denk dan als eerste aan de magie die een romantische bruiloft buiten in de tuin heeft.

Zelfs als je alleen de ceremonie in de tuin gaat doen, is dit al zo bijzonder wat je gasten niet snel zullen vergeten.

 

Kosten:

Denk vooral niet dat een buiten bruiloft goedkoper zal zijn! Maar een buitenbruiloft is echt  (mits goed georganiseerd) uniek en je gasten zullen er nog lang, heel lang er over napraten. In de lente en zomer komen overal de tuinen tot leven met prachtige bloemen en weelderige groene struiken, wat in feite betekent dat je veel geld bespaar op je decor en bloemen.  Hou rekening onvoorziene kosten en reserveert wat extra budget.

  

Ook de locatie is belangrijk!

Of het feest in een grote schuur van een oom of romantische in een boomgaard van de buurman het lijkt allemaal zo mooi, maar waar moet je allemaal aan denken en wat moet je dan allemaal al niet regelen?

De locatie gaat de basis worden van jullie trouwfeest in eigen tuin. Als jullie een  geschikte locatie denken te hebben is het heel belangrijk dat de volgende dingen te realiseren zijn; 

* zijn er voldoende parkeerplaatsen,

* is er stromend water (hoeft geen probleem te zijn met extra water tanken), 

* is er ruimte voor extra toiletten of moet er een toilet wagen komen

* en een stroomaansluiting is een absolute must (dit kan ook met aggregaat(en).

 

Praktisch denken:

Trouwen op eigen locatie vraagt om veel praktisch denken. Er is namelijk weinig  geregeld op de locatie, dus zal je overal aan moeten denken. Geloof ons, als u hier geen ervaring mee heeft gaat u gegarandeerd onvoorziene problemen tegen komen. Dus stel jezelf steeds hele praktische vragen zoals, ‘hoe zit het met eventuele geluidsoverlast, benodigde vergunningen, verwarming, bedienend personeel en het geluid? En ook belangrijk, is de locatie ook nog goed genoeg met slecht weer?’ De gasten willen graag ook nog ergens op zitten, uit een kopje koffie/thee drinken, hun jas in de garderobe hangen en een bordje en vorkje hebben om de taart te eten. Als jullie gasten naar het toilet gaan, daar zeep en een handdoek vinden. Ik kan zo nog wel meer voorbeelden geven, maar u begrijpt aan alles maar dan ook alles zal u aan moeten denken. Daarnaast zal bij het trouwen in eigen tuin de locatie geheel moeten worden opgebouwd. Een hele klus voor gemiddeld 100 gasten. Dankzij onze ervaring met huwelijksfeesten weten wij wat er nodig is en nemen wij u op deze manier enorm veel werk uit handen.


 

Stel je gasten op de hoogte dat het een buitenbruiloft is:

Zet in jullie uitnodiging  dat het een buitenbruiloft is, dan kunnen de gasten hiermee rekening houden in hun kleding keuze, maar ook in de haardracht.

Niets is vervelender als bij de eerste de beste windvlaag de haren alle kanten opstaan en de hoeden in het rond vliegen. Ook voor de bruid is het handig om te vermelden aan de hairstylist dat zij rekening houdt dat het een buitenbruiloft gaat. Zo kan de hairstylist zorgen voor een wind vast kapsel zodat je er niet verwilderd uit komt te zien op alle trouwfoto’s.  De bruidegom heeft meestal genoeg aan beetje gel of een andere hairstyling -product om zijn kapsel ‘weather-proof’ te maken. 

Maar denk bijvoorbeeld ook aan goede make-up zoals goede mascara, zodat je ogen niet doorlopen bij scherpe wind of een goede matterende poeder zodat je niet glimmend op alle foto’s staat.

 

      

Goede catering of BBQ:

Ons team en cateraar hebben ervaring met catering in de buitenlucht. Ook bij een hittegolf houden wij rekening met sneller bederf van bepaalde voedingswaren. Bij kou en wind is de kans hierop kleiner maar je gasten willen dan natuurlijk wel lekker warm zitten en eten en ook hier wordt er rekening mee gehouden. Wil je een iets informelere sfeer en ook een economisch gezien een oplossing voor je budget? Dan is de BBQ  van tentje-huren.nl uitermate geschikt voor een zomerbruiloft in eigen tuin. 

 

Ook in het najaar, herfst en winter kunnen wij u een hoogstaand kwaliteit leveren in verwarmde tenten en catering producten.

 

“spoorboekje”;

* U belt of mailt, 

* Wij maken een afspraak om da locatie te bekijken en bespreken wat uw wensen zijn.

* Wij maken een voorlopige 1eofferte en deze bespreken wij met jullie.

* Alle wensen worden in een 2e  offerte besproken.

* Na wederzijdse goedvinden omgezet in een offerte die u moet goedkeuren .

* Uiteraard zijn aanpassingen tot de trouwdatum altijd mogelijk.

 

Let op! Bij het geen gebruik maken van onze diensten zal er vanaf de 2e offerte de gemaakte voorbereidingskosten in rekening gebracht worden. 

 
© 2009 - Tentje-huren.nl