American Hotdog feestje van Tentje-huren.nl

Hotdog- Kraam- Machine, Vlaggen, Statafelrokken  en Recepten.

                      (Foto als voorbeeld)

Hot Dog machine en Broodjes verwarmer.

Een echte Amerikaanse hot dog maak je zelf met de beste ingrediënten en een hotdog machine van Tentje-huren.nl. Met onze professionele hotdogmachine maakt u de lekkerste hotdogs en je broodjes zijn binnen een enkele minuten te verwarmen. Ideaal voor op een feestje! Combineer een hotdog maker met onze hoge kwaliteit accessoires en geniet van een heerlijk tussendoortje of snack tijdens uw feest.

  

            Voor het verwarmen van de worstjes.                      Voor het verwarmen van de broodjes.

  

Door de ronddraaiende verwarmde rollen worden de worsten rondom goed verhit. 
De temperatuur is door middel van een thermostaat trapsgewijs regelbaar.

    

De met rollen uitgeruste grills houden tot 30 voorgekookte worstjes tege-lijkertijd warm, dit betekent 240 hot-dogs per uur ! Een zeer hoge productiviteit dankzij het verwarmingsvermogen van 125 W per rol. 
De verchroomde rollen vergemakkelijken het onderhoud en gaan zeer lang mee. 
Uitrusting : schakelaar “aan/uit”, energieschakelaar, controlelampje en krachtige aandrijfmotor.

  

Technische informatie:

Hotdog apparaat 230 volt en 875 watt.
   Hoogte 25 cm
   Lengte 32 cm
   Breedte 56 cm.
Hotdog warm houd bak 230 volt en 650 watt.
   Hoogte 22 cm
   Lengte 45 cm
   Breedte 56 cm.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sauzenset Picknicktafel.

Deze originele sauzenset staat op een picknicktafel met daarboven een parasol wat er natuurlijk prachtig uitziet. Hierdoor heeft u een gezellige sfeer op uw tafel. De sauzenset bestaat uit een peperstrooier, zoutstrooier en 2 knijpflessen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hotdog (Verkoop) kraam:

Uitstekend te gebruiken bij u thuis in winkels en winkelcentra als tijdelijke uitgiftepunt e.d. Inklapbar en transportabele marktkraam, kistmodel is handzaam te vervoeren in blauwe foedraal.

          

Ruime gebruiksmogelijkheden; Ideaal voor feestjes en partijtjes, verkooppunt, uitgiftepunt catering etc.
Formaten in opgestelde status: Breedte kraam: 1,10 m; diepte: 0,60 m; hoogte (blad): 0,88 m; totale hoogte inclusief "naambord": 2,30 m; diameter rond plateau op staander: 0,46 m; hoogte luifel (voor- en achterzijde): 1,90 m; diepte luifel: 1,49 m.

--------------------------------------------------------------------------------------------

       

                                                      Vlag USA                                                         Statafelrok

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hotdog recepten.

Wat je vaak op een hotdogkarretje ziet zijn natuurlijk de broodjes, Frankfurter worstjes en daarbij kan gekozen worden uit een topping die je zelf samen kunt stellen.

Meestal bestaat de topping uit:
Mayonaise, curry, ketchup, chilisaus en mosterd. Daarbij kan je er naturel zuurkool, gesnipperde rauwe uitjes én gebakken gesnipperde uitjes, in kleine blokjes gesneden augurk en piccalilly bijdoen. Ook kan je deze ook bestrooien met kaas en dan even in de grill of oven om te gratineren.

----------------

In Amerika hebben ze meer variaties in hun hotdogs en het ligt er net aan in welke staat je bent, want de smaken verschillen hier onderling. De bevolking is namelijk heel divers. De bevolking in Amerika bestaat vooral uit emigranten en wat je dan ook hier ziet zijn heel veel verschillende ‘keukens’ en eethuizen of karretjes/kraampjes en zelfs een soort bestelautootjes van waaruit ze hun etenswaar verkopen aan de mensen op straat.

Hotdog New York style.
Heel bekend in de VS is bijv. de ‘hotdog New York style’, die volgens de receptuur gemaakt wordt zoals hij in deze stad ontwikkeld en bekend werd. Bij de hotdog hier hoort er een ‘relish*’ bij. (Gemaakt wordt door blokjes ui te fruiten en er knoflook en tomatenpuree bij te doen, even meebakken en dan wordt er azijn, suiker en wat water bijgedaan waarna het vocht nog even iets moet verdampen tijdens het verwarmen. Het is dus een soort zoetzure ingelegde salsa als je het ziet. Wat peper en zout erbij en klaar). In een ander pannetje wordt naturel zuurkool 5 min. even gebakken en de Frankfurter worstjes worden even verwarmd in water.
De broodjes worden dan opengesneden, het worstje en de zuurkool worden er over verdeeld en daarop komt een reep mosterd en de zoetzure relish*. On side komt erbij een schep tomatensalade te liggen, die is gemaakt van in blokjes gesneden tomaat, halve ringetjes ui, gehakte peterselie en dit wordt gemengd en gekruid met alleen peper en zout.
Je komt overal waar je bent ook vaak food-trucks tegen waar ‘chili-dogs’ verkocht worden. Hiervoor wordt eerst een soort ‘chili’ gebakken van uien, knoflook, geroosterde paprika die gehakt werd en fijngehakte ‘chilipepers’. Als dit zacht is komt er rundergehakt bij dat meegebakken wordt en intussen met een spatel wordt fijngemaakt. Gekruid wordt met tomatenpuree, chilipoeder, cayennepeper, komijnpoeder en als alles vermengd is en het gehakt lekker bruin en rul, komt er 1 blik kidneybonen en 1 blik tomaten met sap bij. Dit moet een klein half uurtje lekker pruttelen en dan is de chili klaar.
De broodjes worden verwarmd, de worstjes worden verwarmd en soms gegrild. Het broodje wordt opengesneden, de chili komt over de worst en dan wordt er geraspte Cheddarkaas over gestrooid en er worden Dorito’s over gestrooid in grove stukken gebroken. In de VS zie je overal alleen Cheddarkaas, dat is daar de geliefdste kaassoort.

Hotdog Chicago style.
Kom je in een staat als Chicago, dan eten ze hun hotdog met rauwe zuurkool, de worst erop en rondom de worst wordt mayonaise, currysaus en mosterd gespoten. Het wordt afgemaakt met uitjes en blokjes zoetzuur of relish. (Wat is relish? Een relish is een sausje dat meestal koud gegeten wordt en zoetzuur is. Het wordt gemaakt met fijngehakte groenten en/of fruit, azijn en suiker. Het woord sausje is misschien niet het goede woord omdat de saus niet glad is zoals bv tomatenketchup. Je blijft “bite” houden door de fijngehakte groenten. Relish wordt ook gebruikt als smaakmaker op bijvoorbeeld vlees, vis of een hamburger).

Hotdog Boston style.
In Boston komt op het broodje eerst een laagje uien en mosterd, daarop komt de worst met eromheen een ring van mayonaise en ketchup en daarop een flinke laag uitjes en relish of zoetzuur.

Hotdog Louisiana style.
in Louisiana komt er eerst op de bodem een laagje chilisaus, paprika en uienringen, daarop wordt de worst gelegd en die wordt weer bedekt met een heel pittige chilisaus met ui en paprika en tenslotte wordt het bedekt met zoetzuur en evtl. rauwe uitjes.

Hotdog Californië style.
In Californië wordt het getoaste broodje eerst belegd met een laag avocadopuree die gemaakt is van fijn geprakte avocado met chili olie. Hierop komt de warme worst en dan worden er blaadjes spinazie, plakjes tomaat en gebakken ringen rode ui over gelegd. Er komt dan alleen een beetje mayo bij.

Uiteraard wordt er nog wel eens afgeweken van de receptuur die origineel is, in vrijwel elke staat of stad vind je een eigen specialiteit van hun hotdogs.

Maak nu uw eigen specialiteit, alles kan en mag, als het maar lekker is!

 
© 2009 - Tentje-huren.nl