Veel gestelde vragen aan Tentje-huren.nl

Waar aan te denken als u iets heeft gehuurd!

TIP:
Bij elk feest, braderie, straat BBQ, evenement e.d. van 50 of meer personen moet u toestemming vragen bij uw gemeente. In de Handleiding Brandpreventie voorschriften Evenementen leest u hier meer over en deze kan een hulp zijn om uw vergunning te verkrijgen.
Helaas blijken niet alle medewerkers bij de gemeente goed op de hoogte te zijn van alle regelementen en voorschriften. Goed voorbereiden is dan ook een 1e stap naar een succesvol feest.
 

Waar we in principe geen tenten plaatsen is in de modder of klei veld. Mocht u dit toch graag willen, zal de borg met 200% vermeerdert worden en voor de plaatsing verrekend moeten worden. De borg zal naderhand verrekend worden met de extra schoonmaakkosten, voorzover dit de kosten kan dekken of alsnog in rekening worden gebracht.

Denk eraan dat alle gehuurde goederen in de juiste boxen/kisten retour gaan en dat wat gereinigd is droog teruggeplaatst wordt in de boxen/kisten. Als wij dit achteraf moeten doen zal deze handelingen verrekend worden met de borg of in rekening worden gebracht.
 
Waarom zijn de tenten in de zomer goedkoper dan in de winter?
Tijdens de zomerperiode blijven de tenten veel schoner dan in de herfst/winter/voorjaar. Door regen, modder en opspattend zand is er meer werk om de tenten weer schoon te maken. Bij extremen gevallen zal er zelfs een meerprijs in rekening worden gebracht. Dit kan u voorkomen door zelf deze werkzaamheden uit te voeren.

Wat is de tijd voor het opzetten van een partytent?
Afhankelijk van de grote en plaats waar deze opgezet moet worden gemiddeld 1 tot 2 uur per tent. Wij gaan ervan uit dat er iemand erbij is om eventueel wat bij te staan bij de opbouw/afbraak. Mocht dit voor u een (fysiek) probleem zijn komen we met meer mensen wat helaas kosten verhogend werkt.

Mag ik zelf de tent ophalen en opzetten?
Nee. Het opzetten en borgen wordt gedaan door medewerkers van Tentje-huren.nl die dit vakkundig doen. Op deze manier ontstaat er geen schade en bent u verzekerd van een goed geplaatste en gezekerde tent. De rouw/uitvaarttent is hiervan uitgezonderd deze kan zelf snel geplaatst worden.

Zijn de goederen die ik van Tentje-huren.nl huur / lenen verzekerd?
Nee. De verhuur- leenartikelen zijn tijdens bezit van de huurder/lener niet verzekerd.
De Huurder / lener draagt zorg voor een cascoverzekering, inclusief diefstal en brand. De Verhuurder is in geen enkel opzicht aansprakelijk voor welke schade dan ook, behalve voor zover de door ons afgesloten aansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft (Algemene verhuurvoorwaarden 2008/4).

Mijn plaats om de tent neer te zetten is precies 4x8 meter*, kan hier een tent staan van 4x8 meter *? 
Nee, het is in principe niet mogelijk om hier een tent neer te zetten. De werkruimte om de tent op te zetten is groter. Soms lukt het ons, maar bij het opzetten/afbreken van de tent gaat er (veel) meer tijd in zitten en dat werkt kostenverhogend. Bij twijfel graag even bellen.
* Is ook van toepassing voor andere tent maten.

Waarom kost een tent plaatsen meer op stenen/tegels dan op het gras?
Het verankeren op verharding kost veel meer tijd dan op het gras. Ook de methode van verankeren is anders, op gras met haringen en grondpennen, op verharding met pluggen en schroefogen en speciale verharde grondankers.  

Wat is de nokhoogte van een evenementen tent?
De nokhoogte is 5.70 meter

Wat is de doorloophoogte van de zijde van een evenementen tent?
De doorloophoogte is 2.40 meter

Wat is de nokhoogte van een partytent?
De nokhoogte is maximaal 3.20 meter.

Wat is de doorloophoogte van de lange zijde?
De doorloophoogte op de lange zijde van de meeste tenten is 2.10 m er zijn enkele tenten met een doorloophoogte van 2.00 m op de lange zijde.

Zijn alle wanden van de partytent af te sluiten?
Ja, alle wanden zijn geheel of gedeeltelijk af te sluiten.

Zijn alle wanden van de partytent er uit te halen?
Ja, ook is het mogelijk een gedeelte open te zetten.

Is de onderkant van de tent open?
Ja, maar de onderkant van de tenten is voorzien van tocht / modderflappen rondom (+ 30 cm) en dit, in combinatie met het grondframe, waarborgt een wind* en waterdichte tent.
* Bij extreme weersomstandigheden is het mogelijk dat er wat wind langs de verbindingen komt.

Welke afmeting tent is er nodig voor een x aantal personen?
Wij berekenen gemiddeld 1.5 m2 per persoon zittend en 1. persoon per m2 staand.

Ik heb met “grote” stappen de oppervlakte opgemeten!
Helaas komt het te vaak voor dat dan de maat niet klopt (te kleine ruimte). Dan moeten er takken gesnoeid, bomen omgezaagd en struiken/planten uitgegraven en verplaatst worden. De term “meten is weten” is ook hier van toepassing. Gebruik daarom een duimstok of meetlint en kijk ook naar boven of er takken overhangen (nokhoogte tot 3.20 m).

Schoonmaken?
Als wij de goederen weer komen ophalen kunt u kiezen;
A. Wij maken achteraf alles voor u schoon. (Hieraan zijn kosten verbonden die, als deze niet begroot zijn, verrekend worden met de borg of vervolg nota.
B. U maakt het gehuurde materiaal zelf schoon.
 
Er zitten allemaal waterdruppels in de tent?
Condens in de tent.
Door temperatuurwisselingen en verandering van de luchtvochtigheid kunnen dauw of condensatie aan de binnen- en/of aan buitenkant van de tent veroorzaken. Dit is soms lastig maar normaal en betekent niet dat de tent lekt.
 
Vraag; Ik zie geen keurmerk of keurmerken op uw site vermeld.
Dat klopt!  Om een keurmerk te verkrijgen moet je als bedrijf  soms “astronomische” bedragen betalen om in dit rijtje vermeld te worden en wie betaald dat?..... U dus.
Ik ben van mening dat je geen keurmerk koopt maar verdien door je klanten dat te geven wat ze van je verwachten en dan als ondernemer iets meer kan geven door je ervaring en inbreng. Dat is dan ook de reden dat wij geen reclame hoeven te maken. Niets is krachtiger dan mond op mond reclame en een duidelijke website. Elk kwartaal vragen wij dan ook onze klanten naar hun ervaringen en zetten deze uitslag dan ook op de startpagina. 
Voor ons is "Vertrouwen op woord" meer dan alleen een uitspraak. Het is de drijvende kracht voor de manier waarop wij over onszelf denken, de manier waarop wij willen dat onze klanten over ons denken en is de manier waarop wij zaken doen.
 
Tot slot!

Wij hopen dat u straks ook tevreden bent over onze producten en diensten, Mocht dit zo zijn vertel het dan aan uw familie, vrienden en kennissen. Indien u onverhoopt niet tevreden bent laat het ons dan weten.

Wij investeren liever in onze service en kwaliteit dan in dure reclame campagnes, daarom is mond tot mond reclame belangrijk voor ons.

Staat uw vraag of antwoord hier niet bij? Vragen staat vrij!

 
© 2009 - Tentje-huren.nl