Barbecue, Hot Dog, Bakplaat, Pizza & Rook oven van Tentje-huren.nl
Tentje-huren.nl heeft voor u barbecues, bakplaten, pizza ovens en rook ovens in vele soorten en maten. De keuze kan van basic tot hele luxe BBQ gaan, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en/of feest en het aantal gasten wat u verwacht.
Ook hier willen wij u graag adviseren in samenstelling en uitvoering, zodat het organiseren ook voor u een feest is.
Gas barbecue.
• Rechthoek ± 65 x 55 x 85 cm (lxbxh)
• Propaan / Butaan gastoestel
• 1 drukverminderingsklep (300 mbar.), elektronische ontsteking en thermokoppel
• Alleen voor buiten gebruik.
• elk jaar gecontroleerd
Roestvaststalen frame met roestvaststalen grillrooster en geëmailleerde braadpan (590x480 mm inwendig). Opzet pan voor het bakken van vis, oliebollen of hamburgers, saté e.d. (foto 1)
Ook voor het roken van vis en of vlees producten (foto 2)
Of gewoon als BBQ (foto 3)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hot Dog machine en Broodjes verwarmer.
Een echte Amerikaanse hot dog maak je zelf met de beste ingrediënten en een hotdog machine van Tentje-huren.nl. Met onze professionele hotdogmachine maakt u de lekkerste hotdogs en je broodjes zijn binnen een paar minuten te verwarmen. Ideaal voor op een feestje! Combineer een hotdog maker met onze hoge kwaliteit accessoires en geniet van een heerlijk tussendoortje of snack tijdens uw feest.
Voor het verwarmen van de worstjes. Voor het verwarmen van de broodjes.
Door de ronddraaiende verwarmde rollen worden de worsten rondom goed verhit.
De temperatuur is door middel van een thermostaat trapsgewijs regelbaar.
Met vet opvangbak Onderin wat heet water.
Technische informatie:
Hotdog apparaat 230 volt en 875 watt.
Hotdog apparaat met warm houd bak 230 volt en 650 watt.
Hoogte 47 cm
Lengte 55 cm
Breedte 40 cm.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gas bakplaat.
Zeer geschikt voor uw barbecueparty, braderie of tuinfeest. Professionele gasbakplaat uitvoering
met 2 gescheiden gietijzeren branders, elk met
een vermogen van 2.4 kW.
- afmetingen: 55x52.5x25.5 cm
- bakoppervlak: 54x41.6 cm
- piëzo-ontsteking
- geëmailleerde gietijzeren bakplaat
- vet opvangbak.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pizza oven:
Pizza beleggen met gezonde variaties.
------------------------------------------------------------------------------------
Houtskool barbecue.
Ook voor grotere groepen!
Speciaal voor grote groepen v.a. 15 pers v.a. € 20,00 p.p.
Zie ook Barbecue maaltijden.
------------------------------------------------------------------------------------
Rookoven.
Deze rookoven met 3 verdiepingen is gemaakt van roestvrij staal en wordt geleverd met een breed scala aan accessoires, zoals pennen, rekken en S haken.
De rook kast is ideaal voor het roken en koken van vis, vlees, ham en meer. Daarbij is de oven ook geschikt voor bijvoorbeeld aardappelen of tofu. De mogelijkheden om unieke gerechten te maken zijn eindeloos.
Deze rookkast bevat 3 verdiepingen om eten te roken. Het glazen venster maakt het mogelijk om het proces van het eten te bekijken. Het glas bij normaal gebruik niet breekbaar en is uiteraard hittebestendig. De oven is voorzien van een professionele thermometer (0-120°C) die aangeeft wat de ideale temperatuur is voor verschillende vleeswaren.
Maak jezelf bekend met de eeuwen oude methode van het roken van eten. Verfijn je eten en ontdek nieuwe smaken.
Afmetingen Rookoven:
Hoogte: 80cm
Breedte: 40cm
Diepte: 30cm
Materiaal RVS.
-----------------------------------------------------------------------------------
Enkele lekkere rookoven recepten.
Forel roken.
Benodigdheden:
8 forellen
Een emmer water
50 gram zout per liter water
Citroen
Peper
Peterselie
rookmot.
Om te beginnen gaan we de forel pekelen. Hiermee krijgt de forel een lekkere smaak na het roken. Het pekelen gebeurd in een emmer met water. Gebruik per liter water zo’n 50 gram zout. Roer het water goed door, tot de zout volledig is opgelost. Nadat je de vis goed hebt nagelopen en extra schoon hebt gemaakt stop je ze in het zoute water. De vis plaats je ongeveer 2 uur in de pekel. Spoel het zoute water kort van de forel kort af. Nu ga je de forellen “afdrogen”. Hang ze een tijdje op zodat ze uit kunnen lekken. Doe dit ongeveer 2 uur. Vervolgens dep je ze nog even na.
De forel gaan we nu ook nog een beetje kruiden. Bestrooi de forellen met peper en zout. Vul ze vervolgens met 2 a 3 schijfjes citroen en wat peterselie.
Het roken mag nu beginnen. We gaan de forellen eerst garen. Steek een vuurtje aan in je rookoven en breng de temperatuur langzaam naar 75 graden. Houdt deze temperatuur ongeveer 10 minuten vast. Kijk naar de huid van de forel om te kijken of hij al gaar, laat hij makkelijk los en ziet hij bij de graat er niet meer glazig uit? Dan is hij gaar. Nu mag je beginnen met de rookontwikkeling. Gooi rookmot over je vuurtje heen om mooie dikke rook te maken. Laat de rook wel ontsnappen. Je wil niet hebben dat alles verstikt, anders krijg je een erg zure forel.
Breng de temperatuur langzaam naar ongeveer 50 graden. Laat de forel lekker door roken tot hij een mooie gouden gloed krijgt. Ben je tevreden met de forel? Dan mag je hem er uit halen en serveren.
Eet smakelijk!
---------------------------------------------------------------------------------
Paling roken.
Benodigdheden:
Paling
1 emmer water
1 ongekookt ei
Zout, heel veel zout (60 tot 70 gram per 1 liter water)
Rookmot.
Om te beginnen vul je een emmer met water en leg je hier een ongekookt eitje in. Je begint met het toevoegen van het zout aan het water. Dit is ongeveer 60 gram per liter water. Blijf zout toevoegen tot het ongekookte ei begint te drijven. Vervolgens ga je de paling pekelen. Dit doe je door je schoongemaakte paling in het zoute water te leggen. Na 3 kwartier kan je hem er uit halen. Wil je de paling zouter hebben, laat hem dan iets langer liggen. Hetzelfde geldt voor als je hem minder zout wilt hebben, dan haal je de paling er eerder uit.
Na het pekelen van de paling rijg je hem aan een spiesje. Plaats de spies tussen de borstvinnen en de ogen. Hang de paling nog even op om hem te laten drogen en het vocht er af te laten druipen. Wanneer de paling voor het oog droog is hang je hem in de rookoven. Hier laat je hem verder drogen tot de paling als perkament aan voelt. Houdt in het droogproces de deur open.
Het echte werk mag nu beginnen. Je kunt je rookoven aansteken en breng je oven naar een temperatuur van ongeveer 80 graden. Op dit temperatuur laat je de paling ongeveer 30 minuten garen. Voel tussentijds aan de paling of hij gaar is. Dit doe je door met je wijsvinger en duim in het dikte gedeelte van de paling te knijpen. Wanneer je de graad kan voelen is de paling gaar.
De volgende stap is het roken. Strooi rookmot over je vuur heen. Zorg er voor dat het gaat smeulen en daardoor roken. De paling laat je 30 tot 60 minuten roken. Hoe langer de paling in de rook hangt, hoe sterker de rooksmaak.
Haal de paling uit de oven en hij is gelijk klaar om op te eten.
Eet smakelijk!
-----------------------------------------------------------------------------------
Gerookte zalm.
Benodigdheden:
1 moot zalm (ongeveer 500gr.)
1 citroen
2 tenen knoflook
2 theelepel zout
2 theelepel peper
100ml olijfolie
rookmot.
Je begint met het snijden van de schil van de citroen. Snij alleen het gele, niet het witte. Vervolgens knijp je de 2 knoflooktenen uit en meng je het geheel met het zout, peper en de olijfolie. Om de marinade af te maken knijp je een halve citroen uit en meng je deze met de marinade.
Voor het roken zorg je er voor dat de zalm goed gemarineerd is. Verdeel de marinade goed over de zalm en laat deze aan halve dag rusten op een koele plek.
Nu kan het echte werk beginnen! De rookoven mag aangestoken worden. Warm hem op tot ongeveer 80 graden. Let goed op de temperatuur en houdt deze constant. Wanneer de rookoven op temperatuur is strooi je rookmot op de bodem. Wanneer de rook begint te komen leg je de zalm in de oven neer. Vet het velletje van de zalm in voordat je hem in de oven plaatst. Sluit de deur nu en laat je oven lekker door roken.
Na ongeveer een kwartier in de zalm klaar met roken.
Let er op dat de oven niet te heet wordt. Controleer de oven en check je zalm of hij niet te hard gaart.
Serveer de zalm als hij lauw is. Een beetje rauwe binnenkant is trouwens niet erg.
Eet smakelijk!
-----------------------------------------------------------------------------------
Gerookte kipfilet.
Benodigdheden:
Aantal kipfilets
500 gram zout
Rookmot
5 liter water.
Koop om te beginnen een aantal mooie kipfilets bij de poelier of supermarkt. Onze voorkeur gaat uit naar een paar mooie dunnere kipfiletjes. Kijk de filet goed na of er geen overgebleven bloedresten of pezen zijn. Snij deze eventueel weg.
Voor het roken van de kipfilet gaan we hem eerst pekelen/ zouten. Vul een emmer met 5 liter water. Voeg hier 500 gram zout aan toe en roer het goed door. Plaats de kipfilet voor ongeveer 1,5 tot 2 uur in het water en bewaar hem op een koele plek, zoals je koelkast. Roer de emmer af en toe even door zodat alle kip gelijkwaardig wordt gepekeld. Na het pekelen haal je de kip uit het water, spoel je ze kort af met schoon water en dep je ze droog op een schone doek of met een keukenrol.
Voor het roken van kipfilet raden wij aan om hem eerst voor te garen, dit i.v.m. het risico van voedselvergiftiging. Het garen kan je doen door de kipfilet in water of bouillon te wellen voor een half uur. Hoe lang dit moet is afhankelijk van de dikte van de kip. Om te garen breng je eerst water aan de kook. Vervolgens plaats je de kipfilet in het water en laat je hem langzaam sudderen. Droog na het voorgaren de kip altijd goed af voordat je hem gaat roken. Als de kip dit droog is zal hij niet meer van kleur veranderen.
Het drogen van de kipfilet doe je door hem aan een speet te rijgen en op te hangen in de wind. Dit mag ongeveer een kwartier. Verder drogen doe je in de rookoven. De rookoven breng je op ongeveer 40 graden. Met de deur open laat je de kip drogen. Begin met het werkelijke roken wanneer de buitenkant pas droog aan voelt.
Kipfilet garen doe je op ongeveer 80 graden. Met je vuurtje breng je de temperatuur langzaam omhoog. Sluit de deur hiervoor. Het garen van de kipfilet duurt ongeveer 3 kwartier tot 50 minuten. Tijdens het garen mag er best al rookontwikkeling zijn. Dit komt de smaak uiteindelijk ook te goede.
Na het garen ga je de kipfilet roken. Strooi voldoende rookmot over je vuurtje. Houdt de temperatuur rond de 80 graden. Het roken van de kipfilet zal ongeveer een uur in beslag nemen. Zorg er voor dat de rook ook een beetje kan ontsnappen. De rook moet continu zichzelf blijven verversen. Als de rook alleen in de oven blijft wordt de kip zuur.
Als de kipfilet een mooie donkere rookkleur krijgt en je denkt dat hij klaar is, kan je hem even open snijden. Als de kip van binnen mooi wit is, dan is hij klaar. Mocht je gerookte kipfilet nog niet gaar zijn, plaats hem dan weer in de oven en verhoog de temperatuur naar 80 graden en wacht een kwartiertje.
Als de kip wel klaar is, kan je deze gelijk opdienen en eten!
Eet smakelijk!
-----------------------------------------------------------------------------------
Spareribs.
Benodigdheden:
2 spareribs
Vleeskruiden
Rookmot.
Wanneer je 2 mooie spareribs hebt gehaald bij de slager, kan je beginnen met dit heerlijke gerecht. Je brengt je rookoven op een temperatuur van 110º. Op deze temperatuur gaar je de spareribs ongeveer een uur voor.
Wanneer de ribben zijn gegaard ga je ze lekker kruiden met de vleeskruiden. De hoeveelheid van de kruiden is geheel aan jezelf. Hoe meer kruiden je gebruikt, hoe sterker de smaak.
Nadat het vlees is gekruid, leg je deze weer terug in de oven. Nu mag het roken gaan beginnen. Je brengt de temperatuur van de oven terug naar ongeveer 80-90 graden. Strooi genoeg rookmot om een mooie rookontwikkeling te krijgen. Na in totaal anderhalf uur roken is het zover, je mag smullen!
Tip: door (Mississippi) barbecue saus toe te voegen, wordt je maal pas echt compleet!
Eet smakelijk!
-----------------------------------------------------------------------------------
Kipsaté.
Benodigdheden:
Stuk kipfilet (ca. 450 gram)
Maak een marinade van:
2 uien
5 tenen knoflook
1,5 tl gemberpoeder
1,5 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
8 el ketjap manis
Begin met het in stukjes snijden van de kipfilet. Maak er kleine blokjes van zodat je ze later aan saté stokjes kunt rijgen.
Om de marinade te maken versnipper je de uien en tenen knoflook. Vermaal deze met de kruiden en ketjap manis samen in een keukenmachine tot één massa. Marineer de stukjes kipfilet en bewaar deze een nacht lang in de koelkast.
De volgende dag dep je de kip droog en rijg je ze aan de stokjes. Bestrijk je ook nog even met wat olie.
Het leuke werk mag beginnen, de rookoven mag aan. Verwarm de rookoven op ongeveer 60 – 70 graden. Vul de oven goed met rook door rookmot op je vuur te plaatsen. De stukjes kip mogen een minuut of 6 in de rook liggen. Wanneer ze 6 minuten hebben gelegen is de smaak goed in het vlees getrokken. Gaar de kipfilet nog een minuut of 6 op een grillplaat en je bent klaar om te eten!
Eet smakelijk!