Pizza oven:

          

 

Technische specificaties Pizza oven.

  • Lengte 41,8 cm
  • Breedte 35,9 cm
  • Hoogte 13,2 cm
  • Materiaal Staal/steen
  • Kleur Zwart                      

Pizza beleggen met gezonde variaties.

Wat heb je zoal nodig?

Maak eerst het deeg! (zie het filmpje)
Verwarm de oven voor, op de BBQ, tot ongeveer 235 graden.
1. Strooi er wat meel op en rol en het deeg en rol deze uit. Of verdeel het deeg eerst in meerdere delen zodat je 2 of meer kleine pizza’s met verschillende smaken kan maken.
2. Is het deeg uitgerold? Smeer dan een laagje tomatenpuree of pesto uit over de bodem. Of maak een mengsel van tomatenpuree, olijfolie, knoflook en gedroogde kruiden goed vermengd.
3. Snij de bol van de buffelmozzarella in kleine stukjes en verdeel ze over de tomaten saus heen.
4. Verdeel dan de groenten, vervolgens de vis of de worst/ham of de kaas geraspt erover.
5. Maak af met olijven, kappertjes die je even afspoelt zodat het zure eraf is. Gedroogde kruiden erover en klaar.
6. Schuif de pizza met het bakpapier eronder op het bakblik en zet midden in de oven voor 15 min.
Keuze?

    


Groenten:

Zorg dat alle groenten die je gebruikt in plakjes zijn gesneden: pompoen, courgette, aubergine, champignons, tomaat, paprika, ui, prei. Rucola of veldsla zijn er lekker vers over als de pizza uit de oven is.
Smaakmakers als olijven, kappertjes, knoflook en Spaanse peper, oregano of fijn gesneden bosui.
Vis als Hollandse garnalen, ansjovis, sardines, gamba’s of fruits de mer (diepvries)
Vleeswaren als droge worst gemaakt van lamsvlees of ham, chorizo en salami (biologisch).
Kaas als geraspte percorino (schapen)kaas, blauwe geitenkaas, roquefort in plakjes of verbrokkeld, feta en de smaakvolle buffel mozzarella
Kruiden als oregano, tijm of een mix zijn er lekker op. En vergeet de kruidenolie niet, zo lekker over de warme pizza heen.

 
© 2009 - Tentje-huren.nl