Ballonnen en Spelletjes van Tentje-huren.nl

 

        

Helium ballonnen maken het feest nog leuker. Wie wordt er nou niet vrolijk van een ballon die aan een draadje in de lucht blijft hangen?
Met helium ballonnen weet u zeker dat het met de versiering van de feestlocatie goed zit. Het feest kan beginnen, of het nu een jubileum, huwelijksfeest, een speciale verjaardag of een kinderfeest. Helium ballonnen zorgen niet alleen op een kinderfeestje zelf voor een feestelijke stemming. Geef kinderen ook eens een helium ballon mee naar huis na afloop! Gegarandeerd dat ze zich het feestje nog lang zullen herinneren. Let wel op dat een helium ballon goed moet worden vastgehouden, want anders vliegt de ballon weg!
De helium in een ballon zorgt ervoor dat de ballon, afhankelijk van de maat van de ballon, 15 á 20 uur lang blijft zweven. Onze helium ballonnen kunnen we ook bewerken, zodat ze een aantal dagen goed blijven.

Kant en klaar aan huis geleverd of zelf vullen!

Beschrijving:

Helium tankje is een niet hervulbare fles incl. draaiventiel (heliumpomp), geen statiegeld, huur of terugsturen. U heeft geen verdere hulpmiddelen nodig voor het afvullen van de ballonnen.

Een heliumtank vulling voor latexballonnen:

-Ballonformaat ca. 23cm - ± 50 ballonnen

-Ballonformaat ca. 27cm - ± 30 ballonnen

-Ballonformaat ca. 30cm - ± 28 ballonnen

-Ballonformaat ca. 33cm - ± 19 ballonnen

 

De heliumtank is eenvoudig in gebruik:

Het draaiventiel openen, het helium verlaat de fles voor het vullen van de ballon. Ventiel weer dichtdraaien en het helium stopt met stromen; de fles is nu weer afgesloten.

Geschikt voor latex-, rubber- en folieballonnen.

Waarschuwing:

Helium is een inert gas is niet brandbaar of giftig, maar U dient het gas echter NIET in te ademen om een hoge stem te krijgen. Dit kan tot een zuurstoftekort in uw hersenen leiden.

Zie ook de gebruiksaanwijzingen: Helium gevaren!!

 

Ballon spelletjes voor binnen en buiten.

let op: zonder helium!

1. Ballon in de lucht houden:

Deel aan alle kindjes opgeblazen ballonnen uit. De ballonnen moeten zo lang mogelijk in de lucht worden gehouden. Het spel zorgt voor de nodige feestvreugde.

2. Ballonnendans:

Zorg voor één ballon minder dan dat er kinderen zijn. Gooi alle ballonnen in de lucht en zet de muziek aan. De ballonnen met allemaal in de lucht blijven zolang de muziek speelt, maar ze mogen niet worden vastgehouden. Zodra de muziek stopt, probeert ieder kind een ballon te vangen.
Degene die geen ballon heeft is af, maar mag een ballon uit de groep kiezen. Zorg er na afloop voor dat ieder kindje weer een ballon heeft.

3. Ballonnenestafette:

Verdeel de kinderen in twee teams. Beide teams krijgen een ballon. Bedoeling is dat deze ballon van de startlijn naar de overkant wordt gebracht en weer terug maar… de ballon mag niet worden vastgehouden met de handen. Hij moet dus met korte tikjes van handen en voeten of andere lichaamsdelen, mee genomen worden. Als alle kinderen uit het team weer terug zijn bij de startlijn is het spel klaar. Het team dat als eerste weer terug is, heeft gewonnen.

4. Japans ballonnenspel:

Eerst voorbereiden door opdrachten te bedenken.
De groep staat in een kring, of gewoon dwars door elkaar, en een ballon wordt doorgegeven. Zodra de begeleider affluit, dan moet de speler die de ballon op dat moment vast heeft, op de ballon gaan zitten. Deze zal knappen. In de ballon zit een opdracht of vraag. Deze moet uitgevoerd dan wel beantwoord worden. Daarna gaat het spel verder met een nieuwe ballon.

5. Tennissen met ballonnen en foambuizen:

Roep de naam van iemand en sla daar ballon naar toe. Speel de ballon zo vaak mogelijk over zonder dat het de grond raakt.
Extra moeilijk: Wie kan eerst het plafond raken.

Extra moeilijk:
Meerdere ballonnen tegelijk, Grote van ballon afwisselen

6. Houdt hem hoog:

Blaas net zoveel ballonnen op als dat er kinderen zijn. Van de oude kranten wordt een koker gemaakt, door de krant op te rollen en deze met plakband vast te maken. Als alle kokers klaar zijn, worden de ballonnen bovenop de kokers gelegd. De bedoeling is dat de ballon bovenop de koker blijft liggen. Het kindje die dit het langste kan volhouden, heeft gewonnen.

Tip

Wil je het wat moeilijker maken, laat de kinderen dan een bepaalde route volgen met de koker en de ballon! Natuurlijk mogen de ze ballon onderweg niet verliezen, want dan moeten ze opnieuw beginnen! Een spel dat zowel binnen als buiten (zonder wind) kan worden gespeeld.

7. Ballonprikken voor een schat:

Voor dit spel moet het mooi weer buiten zijn. Maak een aantal waterballonnen klaar en stop in één ballon een stukje schatkaart. Hang de ballonnen buiten aan een touw. Vertel de kinderen dat er in één van de ballonnen een schatkaart zit verborgen maar om die te vinden moeten alle ballonnen kapot geprikt worden. Geef de kinderen een cocktailprikker en laat ze één voor één de ballonnen kapot prikken. Natuurlijk zorg je ervoor dat de schatkaart 'echt' is en dat er een schat verborgen ligt op die plek! (bijvoorbeeld een paar snoepjes).

8. Ballonnenrace:

Verdeel de kinderen in twee groepen. De teams staan bij de startlijn. Bij de eindstreep liggen een aantal ballonnen. De kinderen moeten één voor één naar de eindstreep rennen, daar een ballon kapot maken en weer snel terug rennen. Dan mag het volgende kind. De wedstrijd is afgelopen als het kind dat de laatste ballon heeft kapot gemaakt, weer terug is bij de startlijn. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

9. Dansende ballonnen:

Alle kinderen binden met een stuk touw een ballon vast aan hun rechtervoet. Dan wordt de muziek aangezet en moeten alle kinderen dansen. Het is de bedoeling de ballon van de ander kapot te trappen maar… je moet natuurlijk ook je eigen ballon in de gaten houden. Steeds stopt de muziek even en iedere speler die dan nog een hele ballon heeft, krijgt een punt (of een klein snoepje).

10. Help een kwal:

Een spel voor de warme zomerdagen. Maak een aantal waterballonnen (plastic zakjes of ballonnen gevuld met water). De kinderen moeten om beurten geblinddoekt een parcours oversteken. Maar in dit parcours liggen de kwallen (waterballonnen) en kwallen bijten… dus de kinderen moeten proberen om van A naar B te lopen, zonder dat ze een kwal aanraken. Voor elke kwallenbeet, krijgt het kind een strafpunt. Het kind met de minste strafpunten is de winnaar!

11. Waterballonnetjes:

Vul eens plastic zakjes met water. Knoop ze goed dicht en geef ze (buiten) aan je peuter. Hij kan er mee gooien en in knijpen en het is natuurlijk dikke pret wanneer er eentje kapot klapt.

12. Ballonnenrace:

Blaas net zoveel ballonnen op als dat er kinderen zijn. Ieder kind moet een bepaalde afstand afleggen, met een opgeblazen ballon tussen zijn benen. Hij mag de ballon tijdens het afleggen van het parcours niet met de handen aanraken. Wie het eerste bij de finish is, met de ballon nog tussen zijn benen, heeft gewonnen. Verlies je de ballon onderweg? Dan moet je weer terug naar de startstreep en het opnieuw proberen.

13. Variant:

Wanneer je dit spel binnenspeelt, kun je er ook voor kiezen de ballon tussen je tenen te klemmen. In dat geval wordt het parcour afgelegd op blote voetjes.

14. Krabbenbal:

Voetbal waarbij de spelers op handen en voeten in krab-positie (billen omlaag) zich voortbewegen. Geprobeerd moet worden de ballon in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag niet met de handen worden aangeraakt. Raakt de ballon buiten het speelveld dan werpt de scheidsrechter deze in.

15. Ballon volleybal:

In eerste instantie wordt er gespeeld met een ballon en later, als het goed gaat met maximaal 6 ballonnen. Om het moeilijker te maken is een groot laken over het net gespannen zodat niet gezien kan worden wanneer de ballon over het net wordt geslagen.
 

 
© 2009 - Tentje-huren.nl