Mobiele speaker van Tentje-huren.nl

Overal geluid, muziek en spraak, alles is mogelijk.
Geniet nu van totale vrijheid met deze Mobiele speaker. Een uitgebreid pakket met een 15" 800W speaker met ingebouwde accu. Hierdoor is hij overal te gebruiken ook daar waar geen stroom voorhanden is. De speaker is voorzien van allerlei handige accessoires en is o.a. uitgerust met Bluetooth en een USB mp3 speler. Deze Mobiele speaker is geschikt voor talloze mogelijkheden. Omroepen, zingen, muziek luisteren, animatie of recreatie, sporten, je kunt het zo gek niet bedenken, de muzikale rots in de branding. Met het uitschuifbare handvat en de wieltjes neem je hem eenvoudig mee en met nog geen 18 kilo niet zwaar om te tillen.

Drie microfoons:
Voor het geven van sport- of groepslessen, demonstraties of voor het gebruik bij animatie of recreatieteams is deze Mobiele speaker de perfecte keuze. Zang en spraak, het is allemaal mogelijk door de meegeleverde microfoons. Het pakket met meegeleverde microfoons bestaat uit één draadloze handmicrofoon, één draadloze headset en één bedrade handmicrofoon. Dus keuze uit één of drie microfoons voor vele toepassingen waarbij de headset uiteraard de mogelijkheid geeft om de handen vrij te houden. Deze wordt vaak gebruikt bij het geven van groepslessen in een sportschool.

Bluetooth:
Voor een eenvoudige en draadloze verbinding is deze Mobiele speaker voorzien van Bluetooth. Hierdoor is het mogelijk om een draadloze verbinding te maken tussen de speaker en een telefoon, laptop of tablet. De muziek die op het gekoppelde apparaat wordt afgespeeld wordt hoorbaar via de speakers waarbij het uiteraard mogelijk is om met een van de microfoons door de muziek heen te praten of om mee te zingen. Karaoke behoort daarom ook tot de mogelijkheden. Een andere optie is de interne mp3 speler. Sluit een USB stick of SD kaart met mp3 muziek aan op de USB of SD aansluiting en de interne mp3 speler speelt de muziek rechtstreeks vanaf de USB stick of SD kaart af. Voor alle overige audiobronnen is een AUX ingang aanwezig. Door de audio uitgang bestaat de mogelijkheid om meerdere speakers aan elkaar te koppelen voor een groter bereik van het geluid.

Geluid:
Om het geluid van deze Mobiele speaker zo goed mogelijk te laten klinken is hij voorzien van een 5-bands equalizer. Voor een extra mooi effect zijn de microfoons voorzien van een echo effect. Vooral bij zang kan dit een hele leuke toevoeging om zo de zang net even wat professioneler te laten klinken.

Kenmerken:
15" 800W actief geluidssysteem
Bluetooth ontvanger voor audiostreaming
1x UHF bodypack / headset microfoon
1x UHF handmicrofoon
1x Bekabelde handmicrofoon
Echo-effect voor microfoons
USB, SD/MMC mp3 mediaspeler
Afstandsbediening voor MP3-speler
High Compression Driver
Werking via netspanning of ingebouwde 12V accu
Indicatie voor laadtoestand accu
Uitschuifbare handgreep en wieltjes
Robuuste ABS-behuizing
Tophat voor plaatsing op statief
Specificaties:
Vermogen: 800W
Frequentiebereik: 50Hz - 19kHz
Woofer 15"
Tweeter: High compression
Microfoon frequenties: 863.100 & 864.500Mhz
Accu: 12V/7Ah
Aansluitspanning (opladen): 230Vac/50Hz
Afmetingen en gewicht:
Afmetingen: 370 x 445 x 690mm
Gewicht: 17.7kg
  

Tentje-huren.nl heeft gekozen voor Actieve speakers.

Het belangrijkste kenmerk van een actieve speaker is dat hierbij de versterker ingebouwd is in de luidspreker zelf. Je hoeft hier dus geen losse versterker op aan te sluiten. Dit heeft voor- en nadelen.

Voordelen:

Zo is het aansluiten natuurlijk een peulenschil. Het apparaat werkt namelijk direct en is in feite volledig plug en play. Stekker in het stopcontact, muziek erop en gaan met die banaan!

Een ander voordeel is dat de luidspreker en de ingebouwde versterker vanzelfsprekend al tijdens de productie volledig op elkaar zijn afgestemd voor een optimaal geluid. Je hoeft je dus nooit af te vragen of je gekozen versterker en speakers wel de meest ideale combinatie zijn.

Ook is het een voordeel dat een actieve speaker doorlusbaar is. Dat wil zeggen dat je door middel van een simpele kabel een muzieksignaal van een actieve speaker kunt doorlussen naar een volgende actieve speaker (en nog een volgende, en nog een) waardoor je dus heel eenvoudig meerdere speakers aan elkaar koppelt. Dit is ook mogelijk met één of meerdere actieve subwoofers.

Een actieve speaker heeft uiteraard de mogelijkheid voor het aansluiten van een externe bron zoals een cd speler, mixer, laptop, smartphone, iPad ect. Daarnaast zijn er modellen welke zijn uitgerust met een USB of SD speler zodat je eenvoudig zonder allerlei kabels muziek kan afspelen vanaf een USB stick of SD kaart. Actieve speakers zijn met Bluetooth zodat je draadloos muziek kan streamen vanaf een smartphone of tablet.

Het feit dat alles in één apparaat is ingebouwd zorgt er voor dat ook het vervoeren van je installatie zo gemakkelijk mogelijk is. Wanneer je vaak op verschillende locaties van je geluidsinstallatie gebruik wilt maken is dit natuurlijk ideaal en je zou zelfs kunnen kiezen voor een mobiele speaker met wieltjes en een handvat.

Nadelen:

Een punt om rekening mee te houden bij actieve speakers is dat elke speaker stroom nodig heeft. Dit kan in sommige gevallen een nadeel zijn.

Een ander nadeel kan zijn dat er knoppen achterop de speakers zitten. Als je bijvoorbeeld op feesten ben, dat mensen aan de knoppen kunnen gaan zitten. Maar als je deze speaker in een hoek zet of strak aan de kant dan zien mensen het niet en nodigt ook niet uit om eraan te zitten.

 
© 2009 - Tentje-huren.nl