Speaker van Tentje-huren.nl

Actieve 15” 800W Speaker met MP3 en Bluetooth. Een veelzijdige speaker in een slag- en stootvaste kunststof behuizing. De speaker is voorzien van een ingebouwde 800W versterker waardoor hij rechtstreeks met een audiobron zoals een telefoon, laptop, cd-speler etc. verbonden kan worden. Door de ingebouwde Bluetooth ontvanger is het zelfs mogelijk om Bluetooth apparaten zoals een smart Phone, tablet, etc. draadloos te verbinden met de speaker. Op deze manier kan de muziek die op het Bleutooth apparaat staat draadloos gestreamd worden naar de speaker.

Tevens is deze speaker voorzien van een ingebouwde MP3 speler waarmee je MP3 muziek die op een USB stick of SD kaart staat eenvoudig kunt afspelen zonder tussenkomst van een externe speler. Uiteraard ontbreekt de lijn / AUX ingang natuurlijk niet die ervoor zorgt dat vrijwel alle audioapparatuur verbonden kan worden met deze speaker. Als laatste is deze Speaker voorzien van een microfooningang zodat de speaker ook ingezet kan worden bij karaoke of het geven van presentaties of toespraken.

Maar er is meer. Deze Speaker is uitgerust met een 800W versterker en een 15" subwoofer en natuurlijk een tweeter. Deze combinatie zorgt voor een super fijn geluid waarbij ook hoge volumes gehaald kunnen worden. Zowel voor het draaien van muziek tijdens een feest of het versterken van spraak bij bijvoorbeeld een toespraak is deze speaker een zeer goede keuze. Het geluid kan door middel van 2 draaiknoppen (Bass & Treble) naar wens worden afgesteld zodat de speaker altijd goed klinkt ongeacht de ruimte waarin hij gebruikt wordt. Indien gewenst kunnen meerdere speakers eenvoudig met elkaar verbonden worden voor een nog betere spreiding van het geluid.

Kenmerken:
Ingebouwde 800W versterker met vele opties
15" woofer, 1.4" titanium compressie driver
Bluetooth voor draadloos streamen van muziek
USB en SD kaart aansluiting voor afspelen van MP3 muziek
Microfoonaansluiting en lijningang
Robuuste slag- en stootvaste behuizing
Tophat voor plaatsing op statief


Specificaties:
Vermogen max: 800W
Vermogen: 400W
Frequentiebereik: 40Hz - 18kHz
SPL max: 126dB
Woofer: 15"
Tweeter: 1.4" compressie driver
Aansluitspanning: 230Vac / 50Hz
Afmetingen en gewicht
Afmetingen: 350 x 445 x 690mm
Gewicht: 14.9kg

    

Tentje-huren.nl heeft gekozen voor Actieve speakers.

Het belangrijkste kenmerk van een actieve speaker is dat hierbij de versterker ingebouwd is in de luidspreker zelf. Je hoeft hier dus geen losse versterker op aan te sluiten. Dit heeft voor- en nadelen. 

Voordelen:

Zo is het aansluiten natuurlijk een peulenschil. Het apparaat werkt namelijk direct en is in feite volledig plug en play. Stekker in het stopcontact, muziek erop en gaan met die banaan!

Een ander voordeel is dat de luidspreker en de ingebouwde versterker vanzelfsprekend al tijdens de productie volledig op elkaar zijn afgestemd voor een optimaal geluid. Je hoeft je dus nooit af te vragen of je gekozen versterker en speakers wel de meest ideale combinatie zijn.

Ook is het een voordeel dat een actieve speaker doorlusbaar is. Dat wil zeggen dat je door middel van een simpele kabel een muzieksignaal van een actieve speaker kunt doorlussen naar een volgende actieve speaker (en nog een volgende, en nog een) waardoor je dus heel eenvoudig meerdere speakers aan elkaar koppelt. Dit is ook mogelijk met één of meerdere actieve subwoofers.

Een actieve speaker heeft uiteraard de mogelijkheid voor het aansluiten van een externe bron zoals een cd speler, mixer, laptop, smartphone, iPad ect. Daarnaast zijn er modellen welke zijn uitgerust met een USB of SD speler zodat je eenvoudig zonder allerlei kabels muziek kan afspelen vanaf een USB stick of SD kaart. Actieve speakers zijn met Bluetooth zodat je draadloos muziek kan streamen vanaf een smartphone of tablet.

Het feit dat alles in één apparaat is ingebouwd zorgt er voor dat ook het vervoeren van je installatie zo gemakkelijk mogelijk is. Wanneer je vaak op verschillende locaties van je geluidsinstallatie gebruik wilt maken is dit natuurlijk ideaal en je zou zelfs kunnen kiezen voor een mobiele speaker met wieltjes en een handvat.

Nadelen:

Een punt om rekening mee te houden bij actieve speakers is dat elke speaker stroom nodig heeft. Dit kan in sommige gevallen een nadeel zijn.

Een ander nadeel kan zijn dat er knoppen achterop de speakers zitten. Als je bijvoorbeeld op feesten ben, dat mensen aan de knoppen kunnen gaan zitten. Maar als je deze speaker in een hoek zet of strak aan de kant dan zien mensen het niet en nodigt ook niet uit om eraan te zitten.

 

 
© 2009 - Tentje-huren.nl