Handleiding Percolator 110P 15 liter

1. Algemeen.
Het water waarmee het toestel gevuld wordt dient van drinkwaterkwaliteit te zijn.
* Het toestel mag nooit onder water worden gedompeld.
* Zet het toestel nooit aan als de ketel leeg is.
Het toestel mag uitsluitend op een geaarde wandcontactdoos worden aangesloten. 

2. Handleiding.

De Daalderop percolator  “professional 110P” is de grootste uit de serie percolator apparatuur. Maar liefst 110 koppen koffie (±15liter) kunnen in één keer gezet worden

Ideaal voor de horeca, restaurant, clubs, werk, feest, evenementen enz. Met deze Daalderop percolator zet u grote hoeveelheden koffie in korte tijd. Deze percolator gebruikt ongeveer 3 x 250 gr. koffie per 15 liter.

Om te vermijden dat de smaak te sterk wordt, heb je bij langere zetmethodes een grover maalsel nodig. Met een pakje koffie van 250 gram kan je ongeveer 40 kopjes maken. Uiteraard hangt dit ook af van de hoeveelheid koffie die je gebruikt voor je persoonlijke smaak.

Zet tijd is ± 40 minuten.
110 kopjes = 750 gram koffie.

1.     Giet koud water in ketel.

2.     Plaats de stijgbuis in het midden van de filterbakhouder. Zorg ervoor dat de voet van de stijgbuis stevig in de bodemholte rust.

3.     Schuif de filterbak over de stijgbuis en vul de filterbak met [grof] gemalen koffie. Plaats de filterbakdeksel op de filterbak en plaats vervolgens de deksel op de ketel.

4.     Steek de stekker in het stopcontact en zet de aan-uitschakelaar op “ON”.

5.     Als het controlelampje groen gaat branden, is de koffie klaar.

6.     Om de koffie warm te houden, slaat automatisch het tweede verwarmingssysteem aan. De koffie is nu klaar om te worden geserveerd.

7.     Als er nog ongeveer drie koppen koffie in de ketel zitten, dient u de aan-uitschakelaar op “OFF” te zetten en de stekker uit het stopcontact te nemen.

Temperatuur na zetten ± 85 graden

Temperatuur na 30 minuten ± 81 graden

Temperatuur na 60 minuten ± 81 graden  

 Het apparaat tijdens het gebruik NIET AANRAKEN, het wordt namelijk erg heet

 
© 2009 - Tentje-huren.nl